ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022
ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΩΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Από το Σεπτέμβριο του 2018 το φροντιστήριο "Στόχος" θα υλοποιεί κατ΄ αποκλειστικότητα στα Γιαννιτσά τα προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


  Τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;                                                                 

 Είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό αντικείμενο που «παντρεύει» τις γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό, με τις βασικές έννοιες των θετικών επιστημών, κυρίως της πληροφορικής, της φυσικής και των μαθηματικών και την συνολική εξέλιξη του μαθητή, μέσω της ανάπτυξης της κριτικής του σκέψης, της ικανότητας επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, της εργασίας σε ομάδες, της παρουσίασης των λύσεων και των κατασκευών του. Ενώ δηλαδή ο μαθητής νοιώθει ότι παίζει, προσπαθώντας να κατασκευάσει και να προγραμματίσει τις κινήσεις που θα κάνει ένα Ρομπότ, υπηρετούνται συγκεκριμένοι και πολύ σημαντικοί εκπαιδευτικοί στόχοι και στόχοι συνολικής εξέλιξης του παιδιού.

Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

Επιπλέον, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής ρομποτικής ένας σωστά εκπαιδευμένος καθηγητής μπορεί να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και άλλων κρίσιμων δεξιοτήτων των παιδιών, όπως:

 • ομαδική εργασία
 • επίλυση προβλημάτων (ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση, δοκιμή και πειραματισμός, αξιολόγηση)
 • διαχείριση έργου (διαχείριση χρόνου, κατανομή έργου, παρουσίαση λύσης, κ.λ.π.)
 • προγραμματισμός
 • δεξιότητες επικοινωνίας
 • πολύτιμες νοητικές δεξιότητες (αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη κ.λ.π.).

Μαθήματα Ρομποτικής στο φροντιστήριο ΣΤΟΧΟΣ στα Γιαννιτσά

Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΣΤΟΧΟΣ σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνεργασία με την Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσφέρει μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε παιδιά στα Γιαννιτσά. Στα πλαίσια των μαθημάτων, τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (εγκέφαλο), αισθητήρες (αισθήσεις), κινητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στα τμήματα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  τα παιδιά μπαίνουν στον κόσμο των θετικών επιστημών, ενώ ψυχαγωγούνται.

Η Ρομποτική σήμερα θεωρείται ως το τέταρτο R της μάθησης «Reading, wRriting aRithmatic and Robotics», που οι σύγχρονοι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν για να επιτύχουν σε έναν κόσμο βασισμένο στην τεχνολογία και άκρως ανταγωνιστικό.  Η Ρομποτική ενσωματώνει όλα τα πεδία του STEM (Science, Technology Engineering, Mathematic). Οι εκπαιδευτικές δράσεις Ρομποτικής, με το διεπιστημονικό χαρακτήρα που έχουν, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν βιωματικά περιοχές, όπως μηχανική, ηλεκτρονική, αυτόματο έλεγχο, επιστήμες των υπολογιστών, της τεχνολογίας, των μαθηματικών, της φυσικής, αλλά και της αρχιτεκτονικής (STEAM).

Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής;

Τα προγράμματα που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,
τα οποία υλοποιούμε και στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης ΣΤΟΧΟΣ κατ’ αποκλειστικότητα
στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας,δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Το πρόγραμμα σπουδών το υλοποιεί εδώ και τρία χρόνια η Ακαδημία ρομποτικής του Πανεπιστημίου
Μακεδονίας με πολύ μεγάλη επιτυχία και τα παρακολούθησαν πάνω από 2000 μαθητές.

Προσφέρουμε το κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των «Δεξιοτήτων του 21ου Αιώνα», όπως αυτές καθορίζονται από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Ένωση («Δεξιότητες Ευρώπης 2020»), εκπαιδεύοντας τους μαθητές μας στα παρακάτω: 

 • Να μετατρέψουν την μάθηση σε διασκέδαση, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες,
 • Να βελτιώσουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και τις  κατασκευαστικές δεξιότητες τους,
 • Να εισαχθούν  στις επιστημονικές μεθόδους εργασίας,
 • Να αναπτύξουν Συνεργατικότητα, Κριτική σκέψη, Ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, Επικοινωνία, Δημιουργικότητα,  Προσαρμοστικότητα, Αυτοκαθοδήγηση,
 • Να κατακτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στο χώρο των Φυσικών επιστημών, των Μαθηματικών, της Μηχανικής, της Τεχνολογίας, αλλά και της Τέχνης,
 • Να εκτιμήσουν και να αντιληφθούν τις εφαρμογές της Τεχνολογίας,
 • Να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό τους,
 • Να προετοιμαστούν για έναν γρήγορα αναπτυσσόμενο και άκρως ανταγωνιστικό κόσμο μιας και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ένα αντικείμενο του μέλλοντος.

 Πλεονεκτήματα σχετικά με τον ανταγωνισμό:
1. Πολυετή προγράμματα που είναι προϊόντα συνεχούς ακαδημαϊκής έρευνας από τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό.
2. Δοκιμασμένα πρώτα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
3. Προσαρμοσμένα στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης.(όχι έτοιμα μαθήματα της Lego).
4. Διδασκαλία από καθηγητές που εκπαιδεύονται, πιστοποιούνται και επανεκπαιδεύονται κάθε χρόνο από το ΠΑΜΑΚ
5. Η τεράστια πλειοψηφία των ανταγωνιστών ασχολείται με προετοιμασία σε διαγωνισμούς, το οποίο δεν είναι μάθημα (δεν είναι εκπαιδευτική ρομποτική).
Μετά την παρακολούθηση κάθε προγράμματος οι μαθητές παίρνουν βεβαίωση από την Ακαδημία ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία!
Τα μαθήματα της Ακαδημίας ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε αριθμούς
· 16 κύκλοι μαθημάτων
· 224 διαφορετικά μαθήματα σε συνολικά 448 ώρες, με διαφορετικούς εκπαιδευτικούς στόχους το κάθε μάθημα
· Κατασκευή 150 διαφορετικών ρομπότ με τις οδηγίες των καθηγητών
· 90 πίστες σεναρίων και 600 διαφορετικές δραστηριότητες

Εσύ θα μείνεις πίσω;ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ