Άριστον Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

    Στο χώρο μας απο το 2000 χορηγούμε με επιτυχία σε μαθητές, φοιτητές και ενήλικες το  εξειδικευμένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού ΑΡΙΣΤΟΝ.

 Τι είναι το ΆΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ;

     Το Άριστον τεστ αποτελεί ένα πρωτοποριακό έμπειρο σύστημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα κάθε ατόμου και προσδιορίζει τα επαγγέλματα εκείνα που του ταιριάζουν καθώς και τα αντίστοιχα Τμήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος (ΑΕΙ - ΤΕΙ). Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο νέος μπορεί να αποφασίσει σχετικά με τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ακολουθήσει, ώστε να διασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα.


 Πού απευθύνεται το Άριστον Τέστ;

Το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ ειδικότερα απευθύνεται:

Σε μαθητές Γυμνασίου, προκειμένου να τους δώσει κατεύθυνση και προσανατολισμό στην παραπέρα πορεία τους αλλά διέξοδο και απάντηση σε όσους αντιμετωπίζουν το δίλημμα : Γενικό  Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ;

Σε μαθητές της Α΄ Λυκείου, προκειμένου να τους δώσει έγκαιρη αλλά και έγκυρη λύση, στο δίλημμα  επιλογής προσανατολισμού.

 Σε μαθητές της Β΄ Λυκείου, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τις  ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητές τους με συγκεκριμένα επαγγέλματα , ώστε να λάβουν σωστές αποφάσεις σχετικές με την  αλλαγή της κατεύθυνσης, καθώς και την επιλογή ειδικού και επιλεγόμενου μαθήματος.

Σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου να εντοπίσουν τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους, με ταυτόχρονη πληροφόρηση για τις αντίστοιχες σπουδές, ώστε με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου,  να λάβουν με ασφάλεια και σιγουριά, αποφάσεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον τους.
Ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ Λυκείου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα του τεστ για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου , μέσω ειδικού λογισμικού  (ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ) το οποίο συνοδεύει το τεστ και διατίθεται από το Φροντιστήριο Στόχος.

 Γιατί να κάνω το Άριστον Τέστ;

Έχοντάς υπόψιν μας ότι στην χώρα μας ένα μεγάλο ποσοστό των νέων που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους φτάνουν στην απόφαση αυτή εξαιτίας  λανθασμένης επιλογής, και εκτιμώντας παράλληλα, ότι η σωστή επιλογή επαγγέλματος αποτελεί σημαντικό παράγοντα ισόρροπης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και ως εκ τούτου έχει διαχρονική σημασία, σου γνωστοποιούμε ότι το ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ χορηγείται ήδη σε πάνω από 450 πιστοποιημένα κέντρα σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων και το Φροντιστήριο Στόχος στα Γιαννιτσά.

Έτσι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε ερωτήματα όπως :

  •     Ποιο είναι το επάγγελμα που μου ταιριάζει και μπορώ να ασκήσω με επιτυχία;                  
  •     Ποιες σχολές με οδηγούν στα επαγγέλματα  που μου ταιριάζουν;
  •     Ποια κατεύθυνση να διαλέξω;
  •     Πώς θα συμπληρώσω αποτελεσματικά το μηχανογραφικό μου δελτίο;

Που βασίζεται;

Το ΆΡΙΣΤΟΝ βασίζεται σε πολυετείς εξειδικευμένες έρευνες σχετικά με την ανάλυση της εργασιακής προσωπικότητας των διανοητικών απαιτήσεων των επαγγελμάτων και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος, οι οποίες συνδυάστηκαν με ψυχομετρικές μεθόδους και διεθνείς θεωρίες προσωπικότητας και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η παρούσα έκδοση του ΑΡΙΣΤΟΝ τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, είναι μια συστοιχία (battery) σταθμισμένων στην ελληνική πραγματικότητα και πλήρως αυτοματοποιημένων ψυχομετρικών ερωτηματολογίων, που αφορούν στην Προσωπικότητα, στην Αυτοεκτίμηση, στο επίπεδο Ψυχολογικού Ελέγχου που έχει το άτομο, καθώς και στην Κλίμακα Επαγγελμάτων CAPS.


Ποιά είναι η Αξιοπιστία του Τέστ;

Το ΆΡΙΣΤΟΝ τεστ είναι με διαφορά το πλέον αξιόπιστο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού διότι:
    Βασίζεται σε μελέτες και έρευνες πλέον των 30 ετών.
    Εξασφαλίζει με απόλυτα επιστημονικό τρόπο την αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια των απαντήσεων (5 βαθμοί αλήθειας).
    Έχει παγκοσμίως το μεγαλύτερο Δείκτη Αξιοπιστίας (99%) και Δείγμα Στάθμισης (10.000 νέοι).
    Εκδίδει αποτελέσματα μετά από πλήθος πολύπλοκων μαθηματικών υπολογισμών, συγκρίσεων και συνδυασμών (850 εκατομμύρια περίπου), που γίνονται εξατομικευμένα για κάθε άτομο.
Το τεστ διατίθεται μέσω πιστοποιημένων  συμβούλων του Φροντιστηρίου Στόχος και υλοποιείται άμεσα με τη βοήθεια Η/Υ, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, διασφαλίζοντας έτσι αντικειμενικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα οι απαντήσεις που δίνονται ελέγχονται ως προς την ειλικρίνειά τους. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και φιλικό προς το χρήστη και ολοκληρώνεται σε 40 περίπου λεπτά. Ο ενδιαφερόμενος, χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό κωδικό, που του παρέχεται από τον Σύμβουλο, ενεργοποιεί στον υπολογιστή το τεστ και απαντά σε σειρά ειδικών ερωτήσεων. Οι απαντήσεις του αποστέλλονται κρυπτογραφημένες μέσω του διαδικτύου,και χρησιμοποιώντας εξελιγμένα και πολύπλοκα μαθηματικά μοντέλα, επεξεργάζόμαστε τις απαντήσεις του εξεταζόμενου και εκδίδουμε άμεσα το επαγγελματικό του προφίλ, το οποίο του επιδίδεται πάντα μέσω ειδικά εκπαιδευμένων Συμβούλων.

  Οπότε στη συνέχεια η τελική έκθεση παραλαμβάνεται απο  καταρτισμένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού του Φροντιστηρίου μας και γίνεται μία συνάντηση, προκειμένου να αναλύσουμε τα αποτελέσματα και να ενημερωθείτε όσο πιο αναλυτικά γίνεται σχετικά με την αναφορά που παραλαμβάνετε.

Τι είπαν τα Μ.Μ.Ε. για το Άριστον Τεστ.

     Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Τεστ  Άριστον  ή  να το  πραγματοποιήσετε επικοινωνώντας (τηλεφωνικά 2382029808 ή ηλεκτρονικά stoxos@otenet.gr )   μαζί μας για  να  κλείσουμε το προσωπικό σας ραντεβού.
 
            
Χρήσιμα
Καιρός στα Γιαννιτσά
Εκπαιδευτικές σελίδες
Mathematica
Εις άτοπον
Θέματα Ο.Ε.Φ.Ε. 2003-17
Θέματα Ο.Ε.Φ.Ε. 2018 και μετά
Θέματα Πανελλαδικών ανά Μάθημα
Θέματα Πανελλαδικών Όλα (Κελάφας)
Θέματα Τ.Ε.Ε.-Ε.ΠΑ.Λ.
Διάφορα
Άριστον Τεστ
Ο.Ε.Φ.Ε.
Υπουργείο Παιδείας


Από το 1993...

Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Newsletter

Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο:
Email:
Πόλη: