Διαδραστικοί Πίνακες

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ



   

Βενιζέλου & Σοφούλη 1
Τ.Κ. 58100 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Τηλ. - Fax. : 2382029808
info@stoxos.edu.gr
4 μήνες φυλάκιση σε καθηγητή του δημοσίου που συνελήφθη για ιδιαίτερα 19/04/2008

4 μήνες φυλάκιση σε καθηγητή του δημοσίου που συνελήφθη για ιδιαίτερα

Σε τετράμηνη με αναστολή φυλάκιση καταδικάστηκε μετά από αυτόφωρο δικαστήριο που έγινε στην Κοζάνη, βιολόγος καθηγητής του δημοσίου που συνελλήφθη την Πέμπτη 10-4-2008 σε ιδιωτικό χώρο από άνδρες της αστυνομίας την ώρα που παρέδιδε μάθημα σε μαθητές του ύστερα από καταγγελία του Συλλόγου Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας.
Η υπόθεση εκδικάστηκε την Παρασκευή 18-4-08 στην αιθουσα του αυτοφώρου στην Κοζάνη.
Συνέντευξη τύπου θα διοργανώσει ο Συλλόγος Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας τη Μεγάλη Δευτέρα στην Κοζάνη, στην οποία εκτός του προέδρου του Συλλόγου κ.Μιχάλη Γράβα θα παραστούν ο πρόεδρος και αντιπροεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε. κ.κ. Γιώργος Χατζητέγας και Φώτης Φωτακίδης.
Σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του νόμου 1566/85 για την εκπαίδευση, η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων από καθηγητές του Δημοσίου συνιστά τόσο ποινικό όσο και πειθαρχικό αδίκημα.
Πρόσφατα, καθηγητής στη Λιβαδειά καταδικάστηκε σε 6μηνη φυλάκιση με αναστολή. Πέρυσι στον Βόλο, καθηγητής έκρυψε στην... ντουλάπα του σπιτιού του τούς μαθητές για να μην τους βρουν οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας, του επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή πεντάμηνης παύσης.

Από την εφημερίδα Πρωϊνός Λόγος...

Tετράμηνη φυλάκιση καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα!

Σε τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε χθες ο 33χρονος καθηγητής του Δημοσίου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα να παραδίδει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές σχολείων της Κοζάνης. Ο νεαρός καθηγητής άσκησε έφεση για την ποινή και, φυσικά, αφέθηκε ελεύθερος. Η εν λόγω σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από συγκεκριμένη και επώνυμη καταγγελία του Συλλόγου Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας και, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου», ύστερα από σχετικές πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του ο Σύλλογος. Πριν από λίγες ημέρες και μετά από την καταγγελία, άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης, συνοδεία εισαγγελέα, έφτασαν σε χώρο όπου ο εν λόγω καθηγητής (νεοδιοριζόμενος στον Δημόσιο Τομέα), φέρεται να διατηρούσε, προκειμένου να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον καθηγητή μαζί με μαθητή και στη συνέχεια προχώρησαν στις συνήθεις, νόμιμες ενέργειες. Ο καθηγητής παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, με τη δικάσιμο να αναβάλλεται για τη χθεσινή ημέρα. Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογο περιστατικό στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που έχει τη δική του, ξεχωριστή σημασία. Πριν από αρκετούς μήνες, πάντως, ο Σύλλογος Φροντιστών Καθηγητών Δυτικής Μακεδονίας είχε προκαλέσει θόρυβο με την ύπαρξη κάποιας «λίστας» καθηγητών του δημοσίου, που φέρονταν να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα και η οποία ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε, ενώ είναι άγνωστο εάν τελικά όντως παραδόθηκε και «αξιοποιήθηκε» από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, να σημειωθεί πως, πλέον, υπάρχει η πιθανότητα επιβολής και πειθαρχικών κυρώσεων στον εν λόγω καθηγητή.

Επιστροφή